Voordelen Sportvastenkuur

Slanker door Sportvasten!

Sportvasten is de methode om uw leven een nieuwe impuls te geven en om een gezond gewicht te bereiken en te behouden. Sportvasten is geen dieet. Het is een 10-daagse training waarbij de spieren en de lever getraind worden in het verbruiken van vet in plaats van suiker. Daarvoor moet u dus sporten tijdens de vastenkuur. Hierdoor gaat u meer vet verbranden, meer vet weghalen uit de overmatige vetreserves en wordt de behoefte aan snaaien en het tussendoor snoepen veel minder.

Tijdens de sportvasten kuur switchen de spieren en andere weefsels van suiker- naar vetverbranding. Dit noemen we de 'metabole switch'. Hierdoor zult u effectiever uw lichaamsvet, met behulp van sport en gezonde voeding, kunnen wegbranden en weghouden. Het aantal kilo's dat u tijdens de kuur kwijtraakt, gemiddeld 2 tot 4 kg bij vrouwen en 3 tot 6 kg bij mannen, is al een prachtig resultaat. Toch wordt de echte winst pas behaald na de sportvasten kuur. Doordat u met de aangepaste voeding meer gezonde calorieën binnen krijgt en met 2 tot 3 keer per week 30 minuten training uw lichaam in de vetverbranding houdt, valt u stap voor stap steeds verder af.

Sportvasten zorgt als een van de weinige methoden dat ook de behoefte aan snoepen en onnodig tussendoor eten minder wordt. Doordat uw lichaam meer vet verbrandt, wordt de suikervoorraad minder snel afgebroken en kunt u dus uren langer zonder suikerhoudende voeding en snoep. Uw lichaam zal hier derhalve ook niet om gaan vragen.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Verhoogde vitaliteit door Sportvasten!

Uw vitaliteit hangt voor een groot gedeelte af van het vermogen van uw lichaam en hersenen om veel energie te produceren. Tijdens de sportvasten kuur trainen we het lichaam, en dan met name de spieren en hersenen, om vet te gebruiken in plaats van suiker. De suikervoorraad wordt daardoor minder snel verbruikt en is dan vooral beschikbaar voor momenten dat u tijdelijk veel energie nodig heeft. Zulke momenten zijn bijvoorbeeld intensief sporten of geconcentreerd met uw werk bezig zijn. Als u in de suikerstand staat en dus continu veel suikers verbruikt, blijft er weinig over voor deze intensieve momenten. U komt aan het einde van een werkdag vermoeid thuis en heeft ook weinig energie tijdens het sporten.

Een ander maar veel ingewikkelder proces is dat uw lichaam stressbestendiger wordt. Tijdens de sportvasten kuur activeren we genen die het lichaam belastbaarder maken tegen gifstoffen, psychische stress, kou en warmte, langdurige lichamelijke inspanning en weinig slaap. Deze genen, ook wel anti-aging genen genoemd, maken u dus ook gezonder. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gezondheidsbevordering door Sportvasten!

Sportvasten levert u een enorme gezondheidswinst op en een lager risico op vrijwel alle Westerse ziektebeelden. Uw suikerstofwisseling verbetert (anti-diabetes effect), uw cholesterol daalt, uw bloeddruk daalt in veel gevallen, allergieën kunnen verbeteren, uw stemming wordt beter en uiteraard krijgt of handhaaft u een gezonder gewicht. Er is een continue evaluatie van deze gezondheidseffecten en indien u een persoonlijke interesse heeft in bijvoorbeeld uw cholesterol kan een sportvasten coach bloedonderzoek voor en na de sportvasten kuur verrichten.


Ga verder naar 'supplementen tijdens Sportvasten'

Sportvasten

www.sportvasten-kuur.nl is onderdeel van TIM Personal Training en Coaching