Ervaringen van Sportvasters

Onderstaand vind je een aantal emails van (oud) Sportvasters. Hoe is het hen vergaan voorafgaand, tijdens en niet onbelangrijk, na de sportvastenkuur. Tevens een aantal links naar ervaringen en verhalen van oud sportvasters.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fred startte met de Sportvastenkuur op 05 november 2012.

Startwaarden:
Gewicht: 78 kg
Buikomvang: 102 cm

Na 10 dagen:
Gewicht: 74 kg
Buikomvang: 95 cm


Mail 17-01-2013:

Hoi Tim,

Het gaat prima, zit nog steeds op 74,5 kg en de omvang is niet toegenomen. Helemaal tevreden dus! Qua sporten; pas een maandje stil gelegen vanwege een lichte knieblessure, had verwacht dat ik weer zou op moeten bouwen maar de 5,5 km waren geen probleem. Ik probeer nu 2x in de week te gaan trimmen maar dat lukt niet altijd (zoals nu vanwege de sneeuw). Al met al ben ik dus super tevreden!

Grt. Fred


-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ap startte met de Sportvastenkuur op 04 maart 2012. De updates in deze, en ook in andere emails, gaan soms verder dan 10 dagen. De Sportvastenkuur zelf duurt 10 dagen, daarna is het een kwestie van gezond leven en voldoende bewegen. Alles na 10 dagen is dus bereikt zonder Sportvasten en zonder dieet, maar gewoon door het doen van de juiste dingen!

Startwaarden:
Gewicht: 97,4 kg
Buikomvang: 105 cm

Na 10 dagen:
Gewicht: 91,5 kg
Buikomvang: 101 cm

Na 20 dagen:
Gewicht: 91,1 kg
Buikomvang: 101 cm

Na 30 dagen:
Gewicht: 89,3 kg
Buikomvang: 97 cm

Na 60 dagen:
Gewicht: 87 kg
Buikomvang: 93 cm


Mail 10-01-2013:

Hoi Tim,

Het is weer even geleden maar ik wil je in ieder geval nog de beste wensen doen voor 2013!! Ik heb hier het excelbestandje met de waardes voor de 30 en 60 dagencheck nog bijgedaan. Weet niet of je daar iets mee kan of op zit te wachten, maar had hem nog niet doorgestuurd. Kwa resultaat is de kuur/verandering achteraf redelijk amazing te noemen. Tot voor december was ik in ieder geval 14 kilo kwijt zonder rare dingen te hoeven doen. Had eigenlijk niet verwacht dat het zo makkelijk zou zijn. Inmiddels ben ik ff wel tijdelijk het spoor kwijt, vooral door de feestdagen ;-). Maar dat komt wel weer goed. Ik wil binnenkort wel weer een kuurtje doen om de focus weer terug te krijgen. Graag zou ik dus een en ander bij je willen bestellen. Ik zat te denken aan een grote verpakking switchpoeder en een flesje visolie want die is toch wel erg lekker! Ik ben morgen bij je in de buurt, dus voor mij zou het handig zijn (en misschien voor jou ook) als ik het bij je zou kunnen ophalen. Laat maar weten wat je hiervan vind.

Groeten Ap


-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jan startte met zijn eerste Sportvastenkuur op 11-01-2011.

Startwaarden 1e kuur:
Gewicht: 106 kg
Buikomvang: 99 cm

Na 10 dagen:
Gewicht: 98,5 kg
Buikomvang: 93 cm

Startwaarden 2e Sportvastenkuur (2 jaar later):
Gewicht: 97,3 kg
Buikomvang: 93 cm

Na 10 dagen:
Gewicht: 91,9 kg 
Buikomvang: 89 cm 


Mail voorafgaand aan de 2e Sportvastenkuur 22-01-2013:

Hallo Tim,

alle metingen gedaan (zie bijlage), ga morgen beginnen. Heb nog even de gegevens van mijn vorige kuur opgezocht (zie andere bijlage). Leuk om te zien dat ik nu start waar ik vorige keer eindigde.

groet,
Jan


Mail na afloop van de 2e Sportvastenkuur:

Hallo Tim,

De eindstand dan. Ben wederom erg tevreden met het resultaat. Zit op streefgewicht en voel me prima.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Esther startte met de Sportvastenkuur op 13 september 2011.

Startwaarden:
Gewicht: 82,4 kg
Buikomvang: 105 cm

Na 10 dagen:
Gewicht: 78,4 kg
Buikomvang: 99 cm

Na 20 dagen:
Gewicht: 77,3 kg
Buikomvang: 96 cm


Mail 11-10-2011 (reactie op mijn mail of iemand die geïnteresseerd was in Sportvasten contact met haar mocht opnemen)

Tuurlijk! geen probleem.
Ik wilde jou nog mailen; het gaat goed! zit ergens in de 75 kg (wisselt...), dus ben weer afgevallen :-) happy!
ik stuur je binnenkort weer een update.


groeten, Esther

Na 44 dagen:
Gewicht: 74,1 cm
Buikomvang: 92 cm

Na 68 dagen:
Gewicht: 72 cm
Buikomvang: 90,5 cm

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Frank startte met de Sportvastenkuur op 5 juni 2012

Startwaarden:
Gewicht: 106,8 kg
Buikomvang: 115,5 cm

Na 10 dagen:
Gewicht: 99,7 kg
Buikomvang: 109 cm


Mail 26-6-2012:

Hoi Tim,

Hierbij de gegevens van dag 20. Ik ben nu 9 kilo kwijt en ik voel me prima. Aankomend weekend ga ik mtb-en in de Ardennen. Ik ben benieuwd hoe het zal gaan.

Groet, Frank


Na 20 dagen:
Gewicht: 97,7 kg
Buikomvang: 108 cm


Mail 06-07-2012:

Hoi Tim,

Hierbij de cijfers van eergisteren. Het gaat hartstikke goed! In de Ardennen is het me meegevallen hoeveel energie ik had. Ik had voor de zekerheid onderweg wel een aantal volkoren ontbijtkoek repen bij me. Ik heb daar onderweg een paar van op gegeten. Ik heb me tijdens het weekend ook voorbeeldig gedragen :-) Nu ik weer terug ben heb ik het weer opgepakt en ga ik weer verder. Mijn eerste doel is onder de 95 kg.

Groet, Frank


Na 30 dagen:
Gewicht: 96,2 kg
Buikomvang: 104 cm

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ruud startte met de Sportvastenkuur op 17 juni 2012. Ruud heeft i.v.m. medicatie voor een hoge bloeddruk eerst zijn arts geraadpleegd of Sportvasten geschikt voor hem was. Het bleek geen probleem, onderstaand Ruud zijn ervaringen.

Startwaarden:
Gewicht: 90,4 kg
Buikomvang: 100 cm

Na 10 dagen:
Gewicht: 86,3 kg
Buikomvang: 94 cm


Mail 28-07-2012

Dag Tim,

In de bijlage wat ik tot nu toe heb bijgehouden. Zoals je ziet ben ik de centimeter kwijt om de buikomvang te meten, maar die wordt wel gestaag kleiner. In de vakantie uiteraard niets gemeten, er was op de camping geen weegschaal....
De bloeddruk blijft mooi laag nu, daar ben ik erg vrolijk over, zonder pillen en toch een mooie bloeddruk. De pols is ook lager geworden. Overigens ben ik eergisteren naar Hoogerheide gefietst (143 km) en gisteren weer terug, maar na 103 km gestrand bij Nuland vanwege zadelpijn (...) Dus ik had toch wel een leuk fietstochtje op de dag dat ik naar Nistelrode gekomen zou zijn.

Die zadelpijn daar moet ik iets op verzinnen, want ik vind het wel erg leuk om lang en ver te fietsen. Dan niet continu met een hartslag van 140, ik doe het wel rustiger aan.

Groetjes,
Ruud


Na 30 dagen:
Gewicht: 84,7 kg
Bloeddruk: 125 - 83

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sportvasten ervaring Frans Joseph Sinjorgo

Sportvasten ervaring Marcel Kruithof

Sportvasten ervaring Sam Pitzalis

Sportvasten ervaring Martin Dekker

Sportvasten ervaring Gerard Versluis

-------------------------------------------------------------------------------------------------------




www.sportvastenkuur.nl is onderdeel van TIM Personal Training en Coaching