Sportvasten Utrecht (www.sportvastenutrecht.nl)

Sportvasten Utrecht
Vossegatselaan 31
3583 RP Utrecht

website: www.sportvastenkuur.nl  
email: info@sportvastenkuur.nl
Tel: 06-54675372

Sportvasten Utrecht: vanaf 1 april 2012 is het mogelijk de sportvastencoach bij u thuis te ontvangen! Komt u dus niet uit de buurt, maar wilt u toch graag Sportvasten dan is het mogelijk om uw persoonlijke begeleider bij u thuis te ontvangen. Voorwaarde is wel dat u in een straal van 50 km rondom Utrecht woonachtig bent.

Uiteraard kunt u ook ook gewoon een afspraak maken en bij ons langskomen.

Voorafgaand de Sportvastenkuur heeft u per email en eventueel telefonisch contact met uw Sportvasten coach. Denkt u dat het wat voor u is dan kunt u een afspraak maken voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek wordt uw huidige situatie in kaart gebracht met betrekking tot uw voedings- en beweeg patroon. Na aanleiding hiervan wordt overlegd of een voor dan wel natraject gewenst is. Bijvoorbeeld een (verleden met) (crash)dieëten kan de Sportvastenkuur nadelig beïnvloeden. Het is dan zaak om alle processen in uw lichaam weer wat meer op orde te krijgen en om die reden kan een voortraject ingezet worden. Een Sportvasten natraject kan interessant zijn wanneer u ook na de kuur nog verder wilt afvallen. Of wanneer u wat extra houvast wilt na afloop van de kuur. Een absolute aanrader na het Sportvasten zijn de mini-kuurtjes. Dit zijn 'kleine' Sportvastenkuren en reproduceren de trainingsprikkel die tijdens de 10-daagse Sportvastenkuur is uitgedeeld. Op die manier blijft het lichaam alert op de mogelijkheid tot vetverbranding.

Het is niet zo dat Sportvasten een wondermiddel is in die zin dat als je eenmaal de Sportvastenkuur gedaan hebt je kunt eten wat je wilt zonder ooit nog zwaarder te worden en dat je ook nooit meer hoeft te sporten. Dat zou mooi zijn, maar dat kan niet! Om een en ander te verduidelijken, onderstaande situatie:

Laten we er even vanuit gaan dat je kerngezond was toen je werd geboren, je had geen overgewicht en je was buitengewoon energiek . We noemen die periode in dit verband A. We nemen aan dat je, op het moment dat je dit leest, in periode B zit of in elk geval niet meer in in die vitale gezonde periode zonder overgewicht. Wil je terug naar naar A, dan zul je dus bepaalde zaken moeten doen (sporten en de juiste dingen eten) én laten (weinig bewegen en ongezond eten).

Richtlijnen voor wat wel en niet verstandig is qua voeding krijg je op papier. Hou je je hieraan en zorg je er ook voor dat je voldoende blijft bewegen dan zul je slanker, fitter en vitaler blijven. Val je terug in je oude patroon, dan is het best mogelijk dat je weer teruggaat naar situatie B. Want uiteindelijk ben je met dat oude patroon wat je eerst had, daar ook terecht gekomen!

De juiste voeding en voldoende beweging zijn dus essentieel om gezond, fit en vitaal te blijven. Dat is altijd zo geweest en dat zal ook altijd zo blijven. Ons lichaam is namelijk enerzijds gemaakt om regelmatig in beweging te zijn en anderzijds is het ingericht om voedsel te verwerken wat in de natuur zijn oorsprong vind. En dat is geen fast food hamburger die na 3 weken buiten de koelkast nog steeds geen enkel spoor van schimmel vertoond. Ga eens na hoe lang zo'n door schimmels niet verteerbare hamburger in je lichaam blijft zitten. En ook producten die 3 maanden houdbaar zijn, kun je je vraagtekens bij zetten of ze wel zo gezond zijn als je denkt! Onze genen zijn de afgelopen tienduizenden jaren niet zo gek veel veranderd. De huidige inrichting van veel supermarkten en levensmiddelen fabrikanten bestaat vooral uit voorverpakte producten die heel lang houdbaar zijn. En dat is in veel gevallen alleen maar mogelijk doordat er vanalles aan toegevoegd is.  En ook dat kuiken dat na 6 weken al 4 x zo zwaar is als zijn moeder en door die kolossale afmetingen door zijn eigen poten zakt is niet zo groot geworden doordat het alleen maar zaadjes van de grond pikte. Afijn, het is wel duidelijk lijkt me. Gezond en zo natuurlijk eten is de manier om slank, fit en gezond te worden en te blijven en Sportvasten is hiervoor de perfecte kickstart!

website: www.sportvastenkuur.nl  
email: utrecht@sportvastenkuur.nl  


Wilt u meer bewegen, fitter en mobieler worden onder professionele begeleiding van een personal trainer? Kijk dan eens op www.fitsyou.nl